Iedereen die ervaring heeft in de surf scene weet hoe kleurrijk en divers surfers zijn. Ze komen in alle soorten en maten. De 1 al wat leuker dan de andere. Voor diegene die nieuw zijn in de surfwereld of voor de eerste keer op surfkamp gaan, hebben wij de verschillende soorten surfers even opgelijst. Misschien herken je jezelf wel in 1 van deze typetjes?

Tip voor een leuk spelletje: Neem deze checklist met je mee als je gaat surfen deze zomer en probeer ze allemaal te vinden!

1. Superstar Baby

superstar baby soorten surfers

Je geeft het niet graag toe, maar overal is er wel 1tje aanwezig. Het jongetje of meisje dat half zo oud is als jij maar minstens dubbel zo vlot is op zijn of haar surfboard. Terwijl jij klungelt met je surfboard in het water te krijgen is superstar-baby zijn of haar sessie al aan het afronden.

2. Surf Babe

surf babe soorten surfers

Een normale wetsuit is blijkbaar niet van toepassing voor de surfbabe. Deze surfster is zich wel bewust van haar “kwaliteiten” en iedere mannelijke surfer zal deze wel opgemerkt hebben.

3. Mr. Wipeout

wipeout soorten surfers

Deze persoon slaagt er telkens weer in om op de meest hilarische en creatieve manier in het water te plonsen. Het lijkt soms wel of ze het met opzet doen. Wij kunnen een goede wipeout altijd wel appreciëren.

4. De Surf School Kids

surfkids

Deze mensen hebben duidelijk het meeste plezier in de zee, ook al lachen ze met hun eigen wipeouts. Ze ontdekken iets dat ze nog nooit eerder gedaan hebben. Want niets is leuker dan die eerste paar seconden dat je kan rechtstaan op een surfboard. Uiteraard zie je de grappigste beelden bij deze surfertjes. Je kan ze trouwens altijd herkennen aan hun felgekleurde wetsuits.

5. De Surf Coach

surfleraar

Steeds enthousiast en altijd te vinden in het ondiepe water. Hij begeleidt de surf school kids en leert hen allemaal hun eerste golf nemen. Als er iemand de surf scene kent zijn het de coaches wel. Het is hun grootste plezier om op het einde van de week te zien hoe alle kids de surfmicrobe te pakken hebben.

6. De Poser

De poser

Het hele jaar door hebben deze jongens een zomers kleurtje, iedere 20 seconden moeten ze kijken of hun haar goed ligt en al hun surfspullen zullen matchen. Ze zorgen ervoor dat hun warm-up op het strand lang genoeg duurt zodat niemand gezien heeft dat ze op het surfboard zelf zeer ondermaats presteren…

7. The Mid-Life Surfer

mid life

De persoon op leeftijd die zich plots beseft ‘Ik heb iets nieuws nodig in mijn leven’. De oplossing lijkt hun al snel duidelijk. “Als Kelly Slater het kan, waarom ik dan ook niet?”. Ze kopen het beste surfmateriaal, trekken naar het strand, springen het water in en beseffen “Surfen is toch een stuk moeilijker dan ik dacht…”

8. De Pro

air

Dit is het soort persoon waardoor we allemaal zijn beginnen surfen. Ze tonen ons keer op keer hoe het moet. Ze hebben steeds alle aandacht van de andere surfers en terecht… Heb je die air gezien?