Het zomerseizoen komt er weer aan en dat betekent natuurlijk dat veel surfers gaan kijken naar de beste surfplekken in de buurt. De golven van Hawaï is natuurlijk de droom van iedere surfer, maar je kunt het ook dichter bij huis zoeken. Frankrijk kent een aantal mooie baaien waar goede golven naar binnen rollen.

Mimizan

Dit is een bekende surfplek bij iedereen die wel eens is mee geweest met een surfkamp. Hier leren veel jongeren surfen tijdens een van de vele zomerkampen die er tijdens het hoogseizoen worden georganiseerd op Campings in Frankrijk. Het strand bij Mimizan is groot en schoon en de golven zijn er een stuk beter dan surfplekken in de buurt zoals Zarautz. De echte surfers komen in het voorseizoen. Dan vind je alleen de echte fanatiekelingen in het water. Het is dan nog wat fris maar dat betekent wel dat je geen last hebt van beginnende surfers.

Biarritz

Het is een van de meest geliefde vakantieplekken in Frankrijk voor surfers. Ongeveer vijftig jaar geleden werden de stranden van Biarritz ontdekt door surfers en sindsdien keren er ieder jaar weer vele golfliefhebbers terug. Het is een prachtige surfstad met als voordeel dat je binnen een paar uur in Spanje of de Pyreneeën zit. Daarbij zijn hier veel hotels te vinden die gericht zijn op surfers. Dus inclusief surfattributen verhuur.

Lafitenia

In het zelfde gebied ligt het plaatsje Lafitenia. Hier breekt een lange rechte golf en dat maakt dit een geliefd strand bij mensen die al langer surfen. In dit leuke filmpje kun je zien hoe deze plek zich heeft ontwikkeld tot een geliefde surfspot. Dit plaatsje ligt net zoals Biarritz en Zarautz in Baskenland. Het zijn alle drie surfplekken die redelijk dicht bij elkaar liggen waardoor je er de hele zomers surfers tegenkomt.

Franse surfstranden